Lanternehuset – nyt seniorbofællesskab i Hillerød

Den Selvejende Institution Skansedal (DSI Skansedal) er bygherre på et nyt spændende seniorbofællesskab med 25 boliger centralt i Hillerød under navnet ’Lanternehuset. Boligerne bliver lejeboliger og driftes af bygherre.

Skansedal DSI

Den selvejende institution Skansedal ejer i dag grundene Slangerupgade 44 og 46. Grundene ligger centralt i Hillerød (nabo til Føtex) med kort adgang til byens centrum og rekreative områder ved Frederiksborg Slot. 

Her ønsker man at nedrive det eksisterende byggeri og i stedet opføre et seniorbofællesskab med 25 boliger for ældre par og enlige på 55 år og derover. DSI Skansedal overvejer i den forbindelse at erhverve råderetten over Pøleå fra ejeren af matrikel 25a for at åbne åen og tilføre herlighedsværdi til det fremtidige gårdareal.

Nyeste viden peger på, at flere ældre bliver ensomme, og at større tilgængelighed til bofællesskaber kan afhjælpe denne udvikling. Bygherre ønsker således at opføre et seniorbofællesskab, der tager udgangspunkt i denne viden fra bl.a. Realdania. Formålet er at tilvejebringe gode boliger til ældre og enlige, som også appellerer til yngre seniorer.

Lanternehuset – et hus som man føler sig draget af

Seniorbofælleskabet har fået navnet ’Lanternehuset’ fordi man gerne vil skabe en oplevelse af et hus, man skal følge sig draget af. Et hus som ’lyser i mørket’. Lanternehuset skal således være et robust og imødekommende hus.

Lanternehuset skal rumme 2- og 3-værelseslejligheder med eget køkken og bad, eget udeareal og opbevaring samt attraktive fællesområder. Her kan man bo små i en overskuelig bolig som ældre, men leve stort og nyde godt af fællesskabet.

I Lanternehuset skal der være plads til ro og eftertænksomhed og samtidig være mulighed for fællesskab og deleordninger. Huset og haven skal give mulighed for åndelige stimuli som yoga, meditation, læsning. Rammerne skal byde på bl.a. fælleskøkken, køkkenhave, træningssal, mulighed for delebiler, loungeområder, hobbyrum/værksted, vaskerum m.m. I det hele taget tænktes der i fleksible rum med formål der tilpasses beboerne.

Forventet indflytning i 2024

Den tilladte bebyggelsesprocent er i dag for lav til at et byggeprojekt kan hænge sammen økonomisk. Derfor kræver byggeriet en ny lokalplan. Hillerød Kommune virker positivt stemt over for projektet. Behandling af lokalplanen i Hillerød Kommunen forventet at ske i slutningen af 2022. Håbet er at kunne starte byggeprocessen primo 2023 med indflytning i sommeren 2024.

Illustration: Rubow Arkitekter og foto over området:

Nyheder

Portræt: Den globale landsby i Fredensborg

Portræt af Fredensborghusene Den globale landsby i Fredensborg I 1960’erne hyrede Danes Worldwide den nyopkomne danske arkitekt Jørn Utzon til at tegne en kollektivbebyggelse for danskere, som kom hjem efter

Læs mere »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *