Oftest stille spørgsmål om plejehjem

Din kommune bestemmer, om du kan blive godkendt til en plejebolig. Bliver du godkendt, har du ret til frit at vælge, hvilket plejehjem du ønsker at bo på. Det gælder også plejehjemmene med tilknytning til Foreningen Frembo.

Hvis du ikke ønsker at benytte dig af muligheden for frit at vælge plejehjem, er du omfattet af plejeboliggarantien, som betyder, at din kommune inden for 2 måneder skal tilbyde dig en plejebolig. Du kan læse mere på borger.dk.

Ja, der er venteliste til vores plejehjem. Nogle steder vil der være en længere ventetid end andre. Du skal dog altid starte med at kontakte kommunen, da det er dem, der skal visitere dig – også når det gælder plejehjem med tilknytning til Foreningen FREMBO.

Vi fylder dagen med aktiviteter, snak, leg og smil i hyggeligt samvær, hvor alle kan være med. Aktiviteterne kan f.eks. være banko, spil, gåture, busture, cykelture, musik, gymnastik og meget mere.

Du er meget velkommen til at kontakte et af FREMBOs plejehjem for at få en fornemmelse af stedet. I langt de fleste tilfælde vil det også være muligt at besøge os og få en rundvisning, med mindre der er særlig hensyn eller restriktioner.

Det er meget vigtigt for os at give en værdig pleje, omsorg og en god behandling af dine kære. Derfor betragtes pårørende som en meget vigtig ressource og samarbejdspartner på alle FREMBOs plejehjem.

Mange af vores seniorboliger er beliggende tæt ved vores plejehjem. Det kan være en fordel på flere måder. Har man en partner, som har brug for pleje, kan det give god mening at bo tæt på et af vores plejehjem. Samtidig kan man selv være en del af et fællesskab med andre seniorer på trods af man har en syg partner. Den dag man måske selv har brug for pleje, vil det måske føles nærliggende og hjemligt at søge Frembos plejehjem.

Det er kommunen som visiterer borgere, men som beboer i kollektivhusene får du måske et større tilhørsforhold og berøringsflade til vores plejehjem. Det kan gøre det nemmere den dag, man måske ikke længere kan klare sig i eget hjem.