Ny podcast vil ændre fortællingen om ældreplejen

Podcasten ‘Sidste stop’ diskuterer aktuelle emner om arbejdet på et plejecenter. 

Vi kan alle blive enige om, at det ikke er de gode fortællinger om plejecentre, der fylder i medierne. Når det endelig sker, så handler det mere om kælegrise og andre spøjse indslag end faglighed i omsorgen.

En helt ny podcast fra et plejecenter i Rudersdal Kommune vil gerne belyse arbejdet på et plejecenter med faglige briller. Podcasten ’Sidste Stop’ belyser fordomme, udfordringer og fagligheden i omsorgen for de ældre. Centerchef for Plejecenter i Birkerødpark, Kathrine Grundahl, er initiativtager bag podcasten. Hun inviterer fagfolk som sosu’er, sygeplejersker og ergoterapeuter med i studiet.

Kathrine Grundahl mener, at medarbejderne på plejehjemmene hver dag gør en forskel for de ældre. Hun er stolt af sit fag, men erkender også at tabuer og dårlige historier gør det svært at tiltrække nye medarbejdere.

Målet med podcasten er at skabe forståelse og nuancering af det faglige arbejde i en kompleks hverdag.

Hos Frembo vil vi i samtspil med vores medlemmer gerne sætte fokus på fremtidens plejehjem, hvor nye krav og behov hele tiden udfordrer hverdagen. Derfor opfordrer vi også til at lytte til podcasten ‘Sidste stop’ finansieret af Rudersdal Kommune, som vi mener er et vigtigt bidrag i debatten.

Lyt til podcasten ’Sidste Stop – et plejecenter er ikke bare et sted, hvor ældre bor

Nyheder

Portræt: Den globale landsby i Fredensborg

Portræt af Fredensborghusene Den globale landsby i Fredensborg I 1960’erne hyrede Danes Worldwide den nyopkomne danske arkitekt Jørn Utzon til at tegne en kollektivbebyggelse for danskere, som kom hjem efter

Læs mere »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *