Ny daglig leder på plejehjemmet Birkebo i Helsingør

Ulla Lindegaard Hjorth er pr. 1. april tiltrådt som ny plejehjemsleder på plejehjemmet Birkebo i Helsingør.

Hun har arbejdet med stort set alt på ældreområdet. Nu er Ulla Lindegaard Hjorth tiltrådt som ny daglig leder på plejehjemmet Birkebo i Helsingør med 72 beboere. Efter kun to måneder i stolen er hun allerede stolt repræsentant for Birkebo.

”Første gang jeg kom ind ad døren, blev jeg mødt at et smil og imødekommenhed, som gjorde indtryk. Det ønsker jeg, at alle pårørende og andre også skal opleve – hver eneste gang de kommer. Samtidig er jeg utrolig stolt af at have gennemgået mit første tilsyn, som vi kan være rigtig godt tilfredse med. Så vi har meget at være stolte af,” fortæller Ulla Lindegaard Hjorth med et smil.

Stor erfaring på ældreområdet

Ulla Lindegaard Hjorth kommer senest fra en stilling som sygeplejefaglig konsulent på plejecentret Egebo i Københavns Kommune.

Oprindeligt blev hun uddannet sygeplejerske i 1984. Herefter arbejdede hun på hospitaler i 10 år, inden hun skiftede spor til ældreområdet, hvor hun har været ansat i både kommuner og i det private.

3 lærerige år i Kina

I 2015 tog karrieren en helt ny drejning, da Ulla Lindegaard Hjorth fik en stilling som Deputy General Manager på et plejehjem i Shanghai. Hun efterlod familien i Danmark, og gennem tre år var hun med til at skabe fundamentet og åbne et privat plejehjem i Kina. Det blev et spændende møde med kinesisk kultur og mentalitet. I takt med at driften blev overtaget af andre, blev Ulla Lindegaard Hjorths opgave i højere grad at være kulturbærer for danske værdier.

”Det er det bedste jeg har gjort i mit liv. Jeg lærte bl.a., hvor stor respekt kineserne har for de ældre. Der er ingen tvivl om, at mit syn på de ældre som en værdifuld ressource er blevet forstærket. Jeg har også lært utrolig meget om diversitet og fået øjnene op for, hvordan vi i højere grad kan bruge hinandens ressourcer,” fortæller hun.

Mangfoldighed og fleksibilitet

Netop diversitet er et nøgleord i Ulla Lindegaard Hjorths nye rolle. Hun går gerne foran for at skabe et plejehjem med plads til mangfoldighed, rummelig og fleksibilitet i arbejdet. Blandt andet derfor har hun netop været i TV 2 News, da plejehjemmet Birkebo aktuelt søger seniorer, som har lyst til at yde pleje og omsorg for beboerne.

LÆS OGSÅ! Birkebo i TV 2 News om seniorordning

Fællesskab og hygge

Plejehjemmet Birkebo er mangeårigt medlem af Frembo. Frembos værdier handler om at skabe optimale rammer og et godt fællesskab i alderdommen. Det taler også ind i de værdier, som Ulla Lindegaard Hjorth brænder allermest for.

”Et fokusområde, jeg er meget optaget af, er, hvordan vi får plejehjemsbeboerne inkluderet endnu mere i fællesskabet – f.eks. omkring måltider. Jeg vil gerne sikre, at vi får etableret gode fællesskaber, og hvordan vi kan styrke følelsen af hjemlighed. Vi er et stort hus med store rum og lange gange, og her er det vigtigt, at vi får skabt en rumfornemmelse, hvor det er hyggeligt og rart at være for den enkelte,” siger Ulla Lindegaard Hjorth, der også håber at hente inspiration og et godt sparringsnetværk blandt kolleger i Frembo.

Nyheder

Portræt: Den globale landsby i Fredensborg

Portræt af Fredensborghusene Den globale landsby i Fredensborg I 1960’erne hyrede Danes Worldwide den nyopkomne danske arkitekt Jørn Utzon til at tegne en kollektivbebyggelse for danskere, som kom hjem efter

Læs mere »

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *