Plejehjemmet Birkebo

Plejebolig i Helsingør med udsigt over Øresund

På Plejehjemmet Birkebo er der fokus på fællesskab, hjemlighed og tryghed.

Birkebo er beliggende på et af de skønneste steder i Helsingør. Plejehjemmet grænser op til et skovområde med en pragtfuld udsigt over Øresund.

På Birkebo griber personale og beboere dagen med et positivt engagement og motiverer til et trygt og meningsfuldt hverdagsliv. Her er plads til at være forskellig. På Birkebo er personalet rigtig gode til at tage imod nye beboere og inkludere dem i fællesskaberne. Her møder personalet alle med nysgerrighed og interesse, og med udgangspunkt i den enkelte beboers livshistorie og aktuelle livssituation fyldes hverdagen med aktiviteter, fællesskab og masser af smil og grin – især det sidste er det vigtigste.

Her er også plads til at dyrke traditioner og skabe nye traditioner ud fra, hvilke traditioner beboerne bringer med sig.  

Boligerne

Birkebo består af afdelingerne Birkedalen, Birkevangen og Birkelyst.

Boligerne er moderne og lyse 1-værelses lejligheder. Badeværelserne er optimalt indrettede. Der er desuden et lille køkkenafsnit med vask, køleskab og stikkontakt til f.eks. kaffemaskine.

Der er enten direkte adgang til have eller svalegang/balkon fra boligerne eller fransk altan.

Plejehjemmet Birkebo
Birkebo restaurant

Faciliteter

Plejehjemmet Birkebo har fælles opholdsrum, som er hyggeligt møbleret i en ældre stil. Lige uden for døren er smukke, grønne omgivelser ud til Øresund. Plejehjemmet har også egen minibus, der bruges til udflugter med beboerne i nærområdet.

Birkebo er udrustet med eget køkken med restaurant, som er med til at skabe en skøn duft og stemning. Her er også aktivitets- og træningslokaler. En fodterapeut er fast tilknyttet Birkebo.

Aktiviteter

På Plejehjemmet Birkebo er der hver uge aktiviteter og fællesskab, som tilpasses den enkeltes formåen, ønsker og behov. Her er nogle af aktiviteterne:

  • Cykelture i ladcykler
  • Brunch
  • Musik og dans
  • Besøg af dyr (besøgspony og -hund)
  • Kreative aktiviteter (strikke, hækle, puslespil)
  • Arrangementer som fastelavn, julehygge, gudstjeneste, koncerter m.m.
  • Busture i nærområdet fx Kronborg og langs vandet
  • Banko, billard, yatzy, bowling m.m.
Birkebo aktiviteter
Birkebo kontakt

Ønsker du at høre mere om Birkebo?

For at kunne få tilbud om bolig  kræves en godkendelse fra visitationen i Helsingør Kommune, Center for Omsorg og Ældre.

Ring og hør nørmere om Birkebos afdelinger – herunder demensafdeling og somatisk afdeling.

 

Kontakt os

Plejehjemmet Birkebo
Hellebo Park 98
3000 Helsingør

Telefon 49 25 00 00
Birkebo-dsi.dk

Birkebo logo